Френски сенатор към Плевнелиев: Русия също е в Европа

Русия, както и Украйна, са част от Европа. Това написа френският сенатор Ив Поцо ди Борго в Twitter. Изказването му идва по повод думите на президента на България Росен Плевнелиев пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, че Крим е част от Украйна, а Украйна е Крим.

По думите на Плевнелиев  Западът и Русия отново са опоненти, а Европа е навлязла в нова фаза на "студен мир". "Анексирането на Крим беше грубо нарушение на международния закон и принципите му. България стои твърдо зад украинския суверенитет и териториален интегритет. За нас Крим е Украйна и Украйна е Крим", заяви Плевнелиев.

„Българският президент съобщи, че Украйна е част от Европа. Да, но той забрави, че Русия също е част от Европа”, коментира френския сенатор.

Тениска с надпис "Обама, ти си гадняр" си купил от Крим сенатора

По време на посещението си в Крим сенаторът Ив Поцо ди Борго си купи тениска с надписа „Обама, ти си гадняр”, предаде телевизия „Звезда“. Ив Поцо ди Борго веднага е премерил новата си дреха.

Ди Борго с критика към европейските лидери

Европейските лидери проявяват неблагодарност към Русия, отказвайки да присъстват в Москва на честванията по повод 70-ия Ден на победата. Това заяви миналата Ив Поцо ди Борго.

"През 1945 г. Европа бе спасена от британците, САЩ и Русия, и е неблагодарност да бойкотираш 70-ата годишнина от тази победа" , написа сенаторът написа в блога си в Twitter. Тогава той припомни, че по време на Втората световна война в периода 1939-1945 г. са убити над 20 милиона руснаци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия