Дончев към инвеститорите: Духът излезе от бутилката

„Правителството не е всевластен орган на България. Да се говори за реформи е лесно, но да се провеждат – малко по-трудно. Свидетели сме на добре организирана съпротива срещу реформите. Щом има такава, е добре да говорим и за добре организирана подкрепа“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на среща с представителите на десетте смесени търговски камари, съобщи правителствена информационна служба.

„Ако се ползваме с вашата подкрепа, някои от решенията, по които се спори, ще станат факт по-лесно. Духът излезе от бутилката. Имаме достатъчно енергия да доведем процесите докрай”, каза още Дончев.
Той беше категоричен, че не може да се очакват нови инвестиции без подобряване на съдебната система. Правителството държи на сътрудничеството с чуждестранните инвеститори и се стреми към диалог и съвместни усилия за подобряването на инвестиционната и бизнес среда в България, заяви още вицепремиерът.

Припомняме, че в началото на седмицата те изпратиха обща позиция в подкрепа на съдебната реформа с отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов.

Търговските камари засвидетелстваха намерение за подкрепа в съдебната реформа и готовност за съвместни срещи по ключови теми.

„Съдебната реформа за първи път се адресира като ключов приоритет на правителството и нито в един момент не сме се отказвали от този приоритет“, заяви заместник министър-председателят Румяна Бъчварова.

От своя страна министър Екатерина Захариева заяви, че работата по Закона за съдебната власт напредва, като реалистичният срок за внасянето му за разглеждане в МС е началото на месец март. Работи се усилено по търговския закон и въвеждането на оздравителна процедура преди процедурата по несъстоятелност и превенцията за кражба на фирми. Приоритет е и работата по Гражданския процесуален кодекс, който ще бъде на дневен ред след приемането на Закона за съдебната власт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес