Де Роси се извини на „циганина“

Италианската звезда Даниеле де Роси от „Рома“ поднесе извинения към колегата си Марио Манджукич от „Ювентус“, когото нарече „мръсен циганин“ в лютото дерби между двата отбора в неделя вечерта. „Старата госпожа“ спечели с 1:0 мача, който ще бъде запомнен с расистката обида на Де Роси към Манджукич. Италианецът просъска думите в лицето на съперника и тв камерите запечатаха сцената, която не бе забелязана от главния съдия. Сега се очаква Де Роси да бъде наказан „задочно“.

„Съжалявам и се извинявам - обяви играчът на „Рома“ два дни след случката. - Казах нещо, което не трябваше да казвам. Подобни реплики се чуват често по време на мачове. Понякога футболът вади на бял свят най-лошото от човека в резултат на емоциите, но това не може да ми бъде извинение.“

Разкаянието на Де Роси може да му помогне да получи по-мека санкция, тъй като думите му се тълкуват от регламента като расистка обида, а това се смята за особено тежко провинение. Съвсем наскоро италианският футбол бе скандализиран от друга обида - треньорът Маурицио Сари нарече „гей“ колегата си Роберто Манчини („Интер“), но също му се извини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят