Симеоновският лифт е в пълна изправност, показва държавната проверка

Проверката на Държавна агенция за метрологичен и технически контрол на Симеоновски лифт е приключила с категоричното заключение, че съоръжението е в пълна техническа изправност, съобщават от „Витоша ски“ АД.

Инспекцията започна, след като миналата седмица 5-годишно изпадна от кабинката , защото вратата се отворила внезапно.

Последните инспекции са преминали на 27.01.2016, като са извършени 10 последователни изпитания на затварящия механизъм в кабина 111. Установено е, че той се заключва нормално и при всички заключвания палецът заема нормалното си положение. Проверяващите са извършили и изпитания с упражняване на натиск върху крилата на вратата, като тя е останала затворена.

Освен кабина 111, комисията на Държавна агенция за метрологичен и технически контрол провери и всички други функциониращи кабини, като не са открити неизправности. Дадено е разрешение те да бъдат отново пуснати в експлоатация.

От „Витоша ски“ заявяват, че ще продължат да поддържат работещите съоръжения в Природен парк "Витоша" в пълна техническа изправност, като същевременно апелират към всички посетители на парка да спазват инструкциите за безопасност при тяхната експлоатация. "Изразяваме отново тревогата си от станалия инцидент и очакваме компетентните органи да завършат своята работа и да изяснят случая докрай", пишат още от дружеството.

Коментари

Задължително поле