ДАНС, МВР и прокуратурата пресекли наркосделка в Пловдив

Наркосделка с амфетамини е била разбита в Пловдив. При съвместна операция на ДАНС, МВР и прокуратурата антимафиоти са нахлули и са задържали участниците в момента на договарянето. Иззети са 108 килограма амфетамини, съобщиха на брифинг от силовото министерство, предаде „Фокус“.

На него бе представена информация и за разследвания на прокуратурата, свързани с огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Зам.-главният прокурор Борис Сарафов обясни, че става дума е синтетичен наркотик. Част от иззетите пакети с него са опаковани с надпис „Made in Germany“.

По случая е имало над 30 претърсвания и изземвания от жилища, стопански постройки, леки автомобили и лични обиски на лица. "Те са иззети при тази специализирана операция, към която в момента се привличат като обвиняеми 9 лица - 6 български граждани и трима от арабски произход - двама йорданци и един сириец", посочи още Сарафов.

Главният комисар на МВР Георги Костов уточни, че служителите, работили по случая са успели оперативно да обезпечат тези 9 лица във вчерашния ден, . "Адмирации за начина, по който е извършена реализацията, а именно с необходимата доза дискретност, тъй като не цялото количество наркотици беше в момента на сделката, а в последствие бе установено и намерено другото количество наркотици", посочи той.

22-годишен с арсенал

При съвместна операция на трите институции са иззети и огнестрелни оръжия, боеприпаси и взривни вещества от 22-годишен мъж от Кърджали, посочи още Борис Сарафов.

От Сарай Реджеп Нури са иззети автомат "Калашников", 6 пушки, друг автомат с неустновен произход към момента, автоматичен пистолет, 17 пистолета със заличени номера, един револвер, 34 цеви огнестрелно оръжие, 27 пълнители, 32 метални елемента за оръжие, 522 патрона различна марка и калибър за различни типове оръжие, изброи Сарафов.

мъжът е задържан за срок до 72 часа. "Утре ще му бъде внесено искане до СГС за взимане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" с оглед изключително високата обществена опасност на деянието. Към момента информацията е, че Нури е неосъждан", посочи той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право