Ивайло Калфин разбрал от премиера, че пенсионерите ще вземат великденски добавки

"Аз също вчера чух изявлението на премиера и много се радвам" - така социалният министър и вицепремиер Ивайло Калфин коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че ще се отпуснат 50 млн. лв. за великденски добавки за пенсионерите.

"Това до голяма степен зависи от изпълнението на бюджета. Аз лично не бих заявил отсега 50 милиона, които премиерът каза, преди да се допитам и до министъра на финансите", посочи Калфин пред Нова тв.

За оставката на проф. Тодор Танев

Не е добре да се сменят толкова министри в една сфера, в която очакваме промени, коментира министърът поисканото оттегляне на образователния шеф след редицата скандали с учебната програма и съдържание.

Калфин обаче заяви, че не вижда повод да се говори, че правителството е разклатено и че тази оставка може да доведе до падането му.

За ултиматума на АБВ за Ирина Бокова

"Не мога да разбера мотивите на външния министър и на премиера. Нямам логично обяснение", заяви Калфин по повод отправения ултиматум от АБВ, че ако правителството не номинира Ирина Бокова за генерален директор на ООН, те ще оттеглят подкрепата си.

"Ние сме изпуснали всякакви срокове и е факт, че ние сме закъснели. Март вече има изслушвания. Тук не става въпрос само за една номинация, това отваря по-широко въпроса за външната политика и как я провеждаме. Сега всичко се промени във външната политика, а не виждам промяна в начина, по който България я осъществява", разкритикува Калфин.

По думите му преди АБВ публично да отправят ултиматума си, е имало срещи и с премиера, и с външния министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини