Тери сменя Лондон с Америка

След 21 години в „Челси“ Джон Тери ще си тръгне след края на сезона. Капитанът призна, че не е получил предложение за нов договор, а е време за решение.
Сценарият повтаря като под индиго раздялата на Франк Лампард със същия клуб, както и на Стивън Джерард с „Ливърпул“.

„Няма да има хепиенд на историята - каза Тери след 5:1 над „Милтън Кийнс“ за Купата на Англия. - Няма да завърша кариерата си в „Челси“. Но няма и да играя за друг английски отбор.“

Флорида е най-вероятната дестинация за легендата, като 35-годишният бранител вече има оферта от „Орландо“, където треньор е британецът Ейдриън Хийт.
Другата възможност пред Тери е Калифорния, и по-точно „Лос Анджелис Галакси“, където да се събере със старите си приятели Джерард и Роби Кийн.

„Челси“ реагира на изказването на капитана и пусна официално съобщение. Клубът оставя „вратата отворена“ за преговори.

Но дори да има оферта, Тери очевидно е взел решение.

Бранителят спечели 4 титли на Англия, една на Европа, 3 пъти бе избиран за защитник №1 в Европа от УЕФА. Играл е 76 мача за националния тим на Англия на 4 големи първенства.

Същевременно още в първите часове на последния ден от трансферния прозорец Висшата лига мина 1 милиард паунда, похарчени за нови през сезона. Рекордът досега бе 965 милиона (2014-2015 г.) за летния и януарския прозорец.

Нападателят Саидо Бераино от „Уест Бромич“ се очакваше да премине в „Нюкасъл“ снощи (21 млн. паунда), а „Ливърпул“ чакаше отговор за Денис Черишев („Реал“, 20 милиона) и Алекс Тейшейра (38 милиона, „Шахтьор“-Донецк).

Арсен Венгер, мениджърът на „Арсенал“, още от сутринта успокои топката в иначе лудия ден. „Няма да вземаме никого - каза французинът, след което се пошегува. - На 99 процента... Все пак, ако Лео Меси се появи в 17,30 ч и почука на вратата ми, със сигурност няма да му кажа да се връща в Испания...“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят