Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Арестуваха пияна кюстендилка, карала крадено такси в насрещното на магистрала “Струма“

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Прокуратурата за доклада на ЕК: Обективно и по достойнство са оценени усилията в областта на съдебната реформа

Осъдиха строител, насилил болно момиче

Младен Маринов: В Кресна 170 души се разследват за фалшива адресна регистрация

Арестуваха горски инспектор за получени подкупи от фирми Мъжът е с мярка задържане за 72 часа

До 20 000 лв. за старт на собствен бизнес

До 20 000 лв. за стартиране на собствен бизнес могат да получат хора с увреждания. Парите са за строителни и ремонтни дейности, купуване на оборудване, оборотен капитал и квалификационни курсове. Финансирането е от Агенцията за хората с увреждания.

Срокът за кандидатстване е 7 март. През 2015 г. са финансирани 34 проекта с обща стойност 590 000 лв., съобщи председателят на агенцията Минчо Коралски. Най-често се откриват фирми в сферата или търговията, добави той. По друга програма всички работодатели могат да получат до 10 000 лв. за осигуряване на достъп до работните места. Условието е да наемат хора с трайни увреждания за не по-малко от 36 месеца.

Според Коралски работата по новата методика за оценка на намалената работоспособност ще продължи и през 2017 г., което означава, че реформата при отпускането на инвалидни пенсии ще се забави. „Необходим е цялостен преглед на системата за подпомагане на хората с увреждания, за да може плащанията да се съобразят с индивидуалните им потребности. Защо даваме безплатни винетки на всички? За някого може да е по-полезно помощта да е под формата на средства за рехабилитация или за градски транспорт“, каза Коралски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.