Расисткият скандал скара и политиците

Силно земетресение край филипинския остров Минданао

Спортният министър Кралев: Президентът за пореден път прояви своята некомпетентност

Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Любезен чиновник? Хайде бе!

„Българският чиновник е длъжен да не проявява грубост и неуважение към гражданите, които обслужва“ – според промените в Закона за държавния служител. Наглед добронамерено, указаното в закона уличава чиновничеството в непристойно поведение на работното място.

Съмняваме се, че алинеята ще преобрази наличния чиновник. Взет незнайно откъде и поставен зад гише или в канцелария той възприема служебните си задължения като повинност. А къде се е чуло и видяло принудително трудещ се да се усмихва и да любезничи като някой оберкелнер?

Затова уместно е в закона да се вмъкне и една алинейка, която да регламентира отношенията на гражданина с грубия чиновник. Да трае ли, да загрубее и той ли?

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.