БЧК раздава вода и храна на блокираните на границата, и пожарната е там

Екипи на Българския червен кръст ще осигурят вода и храна на блокираните на границата шофьори. Това заяви председателят на организацията Христо Григоров пред "Фокус".

По думите му подкрепата ще започне от Граничния пункт Кулата-Промахон, след което ще се насочи и към Илинден-Ексохи.

По-рано премиерът Бойко Борисов съобщи, че блокираните от двете страни на границата са 1800 камиона.

И пожарната е там

"Десетки тирове седят на границата, има шофьори, които нямат храна и вода, и ръководството на Българския червен кръст реши да се присъедини към усилията на хората на Главен комисар Николай Николов от "Пожарна безопасност и защита на населението", които са вече там. Утре ние ще бъдем с нашите екипи, ще раздадем вода и храна", допълни Григоров. По думите му, идеята е да бъде осигурена помощ за блокираните шофьори.

"Те не са виновни за това, което се случва. Имат нужда в момента от една протегната ръка. И в крайна сметка това е хуманност и солидарност", каза още Христо Григоров.

Организацията

До 22 часа е преустановено движението за всички моторни превозни средства през Граничния контролно-пропускателен пункт Илинден. Остава ограничението за преминаване на товарни автомобили през Граничния пункт Кулата-Промахон в двете посоки, към момента се пропускат единствено леки автомобили и автобусите.

От пътната агенция препоръчват на шофьорите, на които през следващите дни им предстои пътуване към Гърция внимателно да планират маршрутите си. Очаква се на 4 февруари да има обща национална стачка в страната и да възпрепятства преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини