Багерист спасява втори работник при срутването в изкопа в Мадан

Общината започва дарителска кампания за семейството на загиналия

Багерист е спасил втори работник от срутването в изкопа в Мадан, при който вчера загина 55-годишният Фахри Аюбов.

Трагедията става на улица "Родопи" зад сградата на ГОРУБСО - Мадан в центъра на родопския град. Двама работници влезли в изкопа направен зарадия авария на шахта на канализацията през уикенда пред строителен магазин. Ремонтните дейности се правят от В и К - Смолян.

Следобяд работниците били на дълбочина от 6 м, когато изведнъж тръгва свличане на земна маса. Аюбов подмазвал от вътрешната страна тръбите, когато пръстта го удря в гърба и пада в корубата, която подмазвал. Багеристът до изкопа видял какво става и успял да забие кофата, така че да спре свлачището в една част и това спасило от затрупване другия работник в рова.

Аюбов първоначално казвал, че нищо му няма, дори излязъл от рова в кофата на багера. След това обаче състоянието му се влошило.

Сигнал в полицията за случилото се е подаден около 17 часа. Мъжът е транспортиран от Спешна помощ в смолянската болница. Спешните медици констатират, че не е имал външни наранявания. "Беше с тежка коремна травма съпроводена с голям кръвоизлив. Беше загубил 4 литра кръв, такава кръвозагуба е несъвместима с живота. Почина на операционната маса", каза шефът на интензивното отделение в Смолян д-р Ангел Каръшев. Образувано е следствено дело за трудовата злополука, каза шефът на ОД на МВР - Смолян Николай Димов.

Загиналият работник е от село Лещак. Има две деца инвалиди на 33 и 30 години със 100 % загубена работоспособност с потребност от чужда помощ пожизнено. Миналата седмица съпругата му подала документи да им стане личен асистент.

"Община Мадан обявява дарителска кампания за семейството. Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов ще поеме лично разходите по погребението на 55-годишния мъж", съобщи Елена Узунова от общинската управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини