„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

Плащаме чрез мобилно приложение паркирането в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Икономистът проф. Димитър Иванов: 90% от икономиката ни се крепи на Гинки

Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Кунева: Ако става въпрос за власт, аз по-вицепремиер няма как да стана

“Ако става въпрос за власт, аз по-вицепремиер от това, което съм в момента, няма как да стана в МОН”, заяви новизбраният министър на образованието и вицепремиер по европейските въпроси Меглена Кунева. Както Труд писа, кандидатурата й за овакантения пост на проф. Тодор Танев мина със 104 гласа “за” на три партии – ГЕРБ, РБ и БДЦ.

“Българското образование не трябва просто да излъчва стабилност, но трябва да има силна тяга напред”, посочи Кунева, отправяйки благодарности към всички, които са подкрепили намирането на изход за българското образование.

Според нея когато подбудите на човек са чисти и иска да направи крачка напред заедно с колегите и поддръжниците си, с цялата нация, това трябва да се постигне.

Кунева: Ако загубиш кураж, губиш всичко

„Могат да се загубят много неща, но ако загубиш кураж, губиш всичко. В момента реформите в областта на образованието са въпрос на кураж – състезаваме се с време, качество, Европа и със света”, заяви новият министър на образованието и науката, като подчерта, че не е въпросът дали един университет или училище е по-добро от друго такова, а да е по-добро от другите в Европа.

Национална цел

„Има какво да правим. Убедена съм, че това, развитие, което предложи премиерът беше разбрано от хората, които го подкрепиха. Ще работя с всички, за да може най-сетне да кажем, че имаме национална цел”, заяви още Кунева и каза, че е слушала, че не можем да се обединим като нация и, че при нас нещата не вървят добре, защото нямаме национална цел.

“Предлагам тази национална цел да бъде образованието, която ще обедини парламента и нацията”, допълни тя.

“Запознах се много ударно с проблемите, които са много тесни за този сектор, но и тези извън него”, допълни тя. Меглена Кунева обясни, че предстои представяне на екипа, който тя ще изгради и с който ще работи в Министерството на образованието и науката. „Искам да благодаря на всички министри до тук, включително и на проф. Танев. Всяко добро, което е направено до тук, искам да го умножа и да прибавя още”, коментира новият просветен министър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.