На 21 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 21.10.2019

Заев: Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 12 април 2020 г.

Президентът Радев ще бъде на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

Интронизацията на император Нарухито (ИНФОГРАФИКА)

Полицейски хеликоптер и няколко патрулки преследваха 4 часа силно агресивна крава в Германия

Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

Кунева: Ако става въпрос за власт, аз по-вицепремиер няма как да стана

„Ако става въпрос за власт, аз по-вицепремиер от това, което съм в момента, няма как да стана в МОН”, заяви новизбраният министър на образованието и вицепремиер по европейските въпроси Меглена Кунева. Както Труд писа, кандидатурата й за овакантения пост на проф. Тодор Танев мина със 104 гласа „за“ на три партии – ГЕРБ, РБ и БДЦ.

„Българското образование не трябва просто да излъчва стабилност, но трябва да има силна тяга напред“, посочи Кунева, отправяйки благодарности към всички, които са подкрепили намирането на изход за българското образование.

Според нея когато подбудите на човек са чисти и иска да направи крачка напред заедно с колегите и поддръжниците си, с цялата нация, това трябва да се постигне.

Кунева: Ако загубиш кураж, губиш всичко

„Могат да се загубят много неща, но ако загубиш кураж, губиш всичко. В момента реформите в областта на образованието са въпрос на кураж – състезаваме се с време, качество, Европа и със света”, заяви новият министър на образованието и науката, като подчерта, че не е въпросът дали един университет или училище е по-добро от друго такова, а да е по-добро от другите в Европа.

Национална цел

„Има какво да правим. Убедена съм, че това, развитие, което предложи премиерът беше разбрано от хората, които го подкрепиха. Ще работя с всички, за да може най-сетне да кажем, че имаме национална цел”, заяви още Кунева и каза, че е слушала, че не можем да се обединим като нация и, че при нас нещата не вървят добре, защото нямаме национална цел.

„Предлагам тази национална цел да бъде образованието, която ще обедини парламента и нацията“, допълни тя.

„Запознах се много ударно с проблемите, които са много тесни за този сектор, но и тези извън него”, допълни тя. Меглена Кунева обясни, че предстои представяне на екипа, който тя ще изгради и с който ще работи в Министерството на образованието и науката. „Искам да благодаря на всички министри до тук, включително и на проф. Танев. Всяко добро, което е направено до тук, искам да го умножа и да прибавя още”, коментира новият просветен министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.