Кунева: Ако става въпрос за власт, аз по-вицепремиер няма как да стана

"Ако става въпрос за власт, аз по-вицепремиер от това, което съм в момента, няма как да стана в МОН”, заяви новизбраният министър на образованието и вицепремиер по европейските въпроси Меглена Кунева.

"Българското образование не трябва просто да излъчва стабилност, но трябва да има силна тяга напред", посочи Кунева, отправяйки благодарности към всички, които са подкрепили намирането на изход за българското образование.

Според нея когато подбудите на човек са чисти и иска да направи крачка напред заедно с колегите и поддръжниците си, с цялата нация, това трябва да се постигне.

Кунева: Ако загубиш кураж, губиш всичко

„Могат да се загубят много неща, но ако загубиш кураж, губиш всичко. В момента реформите в областта на образованието са въпрос на кураж - състезаваме се с време, качество, Европа и със света”, заяви новият министър на образованието и науката, като подчерта, че не е въпросът дали един университет или училище е по-добро от друго такова, а да е по-добро от другите в Европа.

Национална цел

„Има какво да правим. Убедена съм, че това, развитие, което предложи премиерът беше разбрано от хората, които го подкрепиха. Ще работя с всички, за да може най-сетне да кажем, че имаме национална цел”, заяви още Кунева и каза, че е слушала, че не можем да се обединим като нация и, че при нас нещата не вървят добре, защото нямаме национална цел.

"Предлагам тази национална цел да бъде образованието, която ще обедини парламента и нацията", допълни тя.

"Запознах се много ударно с проблемите, които са много тесни за този сектор, но и тези извън него”, допълни тя. Меглена Кунева обясни, че предстои представяне на екипа, който тя ще изгради и с който ще работи в Министерството на образованието и науката. „Искам да благодаря на всички министри до тук, включително и на проф. Танев. Всяко добро, което е направено до тук, искам да го умножа и да прибавя още”, коментира новият просветен министър.

Коментари

Задължително поле