Гроздан Караджов: Реформаторският блок е една разпарцалена баница

В момента Реформаторският блок е една разпарцалена баница, отсече Гроздан Караджов от Гражданския съвет към блока, часове след избирането на Меглена Кунева за образователен министър със 104 гласа "за".

Реформаторският блок няма тази тежест за толкова много министри, продължи Караджов пред бТВ. По думите му номинирането на Кунева е начин РБ да стане подконтролен.

Караджов обясни, че номинацията на Кунева е минала , техни депутатите не са участвали в гласуването и така са осигурили по-малък кворум.

Кунева не искала да се среща само с РБ

Меглена Кунева отказа среща със собствената си партия след номинирането й за просветен министър, обяви още Гроздан Караджов. 

По думите му РБ е поискал писмено среща с номинираната за образователен министър, за да изложи тя прeд тях вижданията си за образованието и науката, но Кунева е отказала и е предпочела да се срещне с четирите партии в мнозинството накуп - ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ.

Както Труд писа, това стана вчера, като целта бе Кунева да събере повече подкрепа от депутатите. В крайна мсметка вчера от патриотите и АБВ заявиха, че няма да я подкрепят, а днес кандидатурата й мина със 104 гласа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини