Самолетът на Доналд Тръмп се развали, кацна извънредно

Самолетът на претендента за кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп се е приземил извънредно в град Нешвил, щата Тенеси, съобщава Ей Би Си.

Самолетът е променил маршрута си след като съобщил за проблем в двигателя. Заради техническия проблем Тръмп е закъснял за среща в Арканзас.

Междувременно Тръмп обвини съпартиеца си Тед Круз в нечестни методи за победата в Айова. В текст, поместен в официалния акаунт на Тръмп в Туитър, се заявява, че "или трябва да има нови избори, или резултатът на Круз трябва да бъде анулиран". В друг по-ранен пост милиардерът обвинява Круз, че казал на избирателите в Айова, че Бен Карсън се оттегля от надпреварата, така че да може да открадне от гласовете за Карсън.

След вота в Айова: Тръмп загуби, оспорвана надпревара при демократите

На вътрешнопартийните избори в Айова в понеделник Доналд Тръмп получи 24 процента и се класира втори след Тед Круз, който спечели 28 на сто от гласовете. Трети бе Марко Рубио с 23 процента, следван от Карсън с малко над 9 процента, Ранд Пол с 4,5 процента и Джеб Буш с под 3 процента. Останалите петима кандидати - Джон Кейсик, Карли Фиорина, Майк Хъкаби, Крис Кристи и Рик Санторъм - имаха резултат под 2 на сто. Впоследствие Хъкаби и сенаторът от Кентъки Пол се отказаха от надпреварата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят