Лекарят, наръган от пиян: За пръв път ми се случва такова нещо

"За първи път ми се случва нещо подобно. Все още не мога да повярвам, че преживях това". Това разказа д-р Лъчезар Василев от спешна помощ в Пловдив, който бе нападнат с нож от пиян пациент рано сутринта вчера, пред Нова тв.

Д-р Василев разказа, че нападателят извадил нож, но той е предотвратил удара, като го е хванал за ръката. Вече си е извадил медицинско и е подал жалба срещу извършителя. По думите му имало е заплахи и опит за саморазправа и преди, но досега не се е случвало някой да вади нож.

, на когото е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на лекар от Центъра за спешна медицинска помощ - престъпление по чл. 131, ал. 2, точка 3 във връзка с чл. 131, ал. 1, точка 12 във връзка с чл. 130 ал. 1 от НК.

Около 7.30 часа сутринта на 3 февруари Димитър Мичков бил намерен легнал на жп релсите в района на Централна жп гара-Пловдив във видимо пияно и неадекватно състояние от граждани, които веднага подали сигнал на тел. 112. Пристигналите на място полицейски патрул и лекарски екип установили, че лицето е във видимо нетрезво състояние, а пробата за алкохол с "Алкотест дрегер" отчел над 2 промила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини