"Лисича приказка" по германски

Най-голямата сензация на новия век става все по-близо. "Лисичата приказка" продължи с германски мотиви - "Лестър" отвя "Манчестър Сити" с 3:1 като гост и вече води с 6 точки във Висшата лига.

Два гола на Роберт Хут, един на Риад Марез. Кой беше чувал за тези хора? Германският защитник Хут дори не е със статут на световен шампион от Мондиал 2014, отдавна е забравен в националния на родината си. Алжирецът Марез дойде за скромните 400 000 евро от "Льо Авър", дори нашият "Ботев" го е искал преди, може би на проби. Днес халфът е абсолютният фаворит да бъде избран за футболист №1 на сезона в най-силното според мнозина първенство.

В Англия очакваха - "Лисичата приказка" най-накрая ще свърши с последователните гостувания на "Сити" и "Арсенал". Да, ама лисицата е хитро животно. Още в 3-тата минута с хитрост Хут се измъкна и откри. Бяха минали три минути и от второто полувреме, когато Марез направи 2:0. А за ужас на "гражданите", очакващи Пеп Гуардиола, Хут заби и за 3:0. Никакво значение нямаше гола на Серхио Агуеро в края за "Сити".
Каква форма! "Лестър" спечели 28 точки като гост през сезона. Не допусна гол в шест от последните 7 мача. Преди това спечели на терена и на третия "Тотнъм". "Лудо е, Висшата лига е луда - възкликна треньорът Клаудио Раниери. - Играхме добре, не се уплашихме и за миг."

"Няма съмнение, "Лестър" бе по-добрият - призна Мануел Пелегрини, който си тръгва за сметка на Пеп Гуардиола през лятото. - Има още 36 точки да се разиграват, нищо не е решено. Сега започват и мачовете в Шампионската лига."
Други резултати: "Астън Вила" - "Норич" 2:0, "Нюкасъл" - "Уест Бромич" 1:0, "Стоук" - "Евертън" 0:3, "Суонси" - "Кристъл Палас" 1:1, "Тотнъм" - "Уотфорд" 1:0.

Клоп в болница, "Ливърпул" се дъни

Юрген Клоп напусна принудително "Ливърпул". Германският треньор не води мача срещу "Съндърланд" и постъпи спешно в болница заради болки в апандесита. Много е вероятно да се стигне до операция. Без Клоп "червените" победиха с 2:0 с голове на Роберто Фирмино и Адам Лалана, но накрая завършиха 2:2. Бившият английски национал Джърмейн Дефоу (вдясно на снимката) изравни в последната минута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят