Евродепутатът Ева Майдел: До 2025 г. ПИН-кодовете за картови плащания ще отпаднат

БСП поиска ВиК да оттегли предложението си за по-висока цена на водата в Пиринско

Откраднаха пари и златен синджир за 3500 лева от апартамент

БАБХ изтегли от пазара 90 000 бр. яйца за месец

Ердоган прие финансова помощ от ЕС в размер на 123 млн. евро

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев е на официално посещение в Румъния

Организираха кулинарна надпревара за Деня на християнското семейство в Елена

Тежка катастрофа затвори пътя Варна-Бургас Младеж загина след челен сблъсък между товарна кола и микробус

Семейство подари кувьоз за 20-я рождения ден на сина си

Пенсионер с трабантче блъсна човек на зебра

27 книжки бяха отнети за седмица в Сливен и областта

Студенти от Стопанска академия участват в конкурс за стипендианти на фондация „Атанас Буров”

Калоян Паргов към Съюза на писателите: Вие браните българския дух

Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг няма да подава оставка

10 деца са родени с подкрепата и на общинския фонд „Инвитро” в Търговище 15 двойки са получили финансова подкрепа тази година от общината

Кражби на съоръжения нанесли щети на ЧЕЗ за 3,2 млн. лв. за 2015-а

На 3,2 млн. лв. възлизат щетите от кражби на съоръжения на ЧЕЗ през миналата година, съобщават от компанията. Били са източени 30 000 литра трансформаторно масло. Това е довело до повредата на 54 трансформатора. Откраднати са 53 000 метра кабели и проводници.

Директорът на „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България Виктор Станчев коментира, че кражбите на съоръжения са причинили стотици прекъсвания на електроснабдяването за клиентите на компанията през последната година. По думите му въпреки огромните загуби на дружеството, най-потърпевши са хората, търпящи неудобства.

„Освен, че остават без ток, косвено те са ощетени и по друг начин, защото при други обстоятелства средствата, вложени за отстраняване на последиците от кражби, биха могли да бъдат вложени в рехабилитация, обновяване и развитие на остаряла електроенергийна инфраструктура и подобряване на качеството на електрозахранването“, коментира Станчев.

От ЧЕЗ подчертават, че кражбите и вандализмът на инфраструктурни съоръжения са сериозен проблем от национален мащаб. Те нанасят огромни щети на икономиката на страната и ощетяват гражданите, посочват от компанията.

От електроразпределителното дружество са категорични, че посегателствата над елементи от инфраструктурата трябва да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност. Те мотивират искането си с факта, че подобен вандализъм нарушава сигурността на доставките на хиляди клиенти, на ключови държавни институции, болници, училища и пряко застрашава нормалното функциониране на държавата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.