Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Пазарували сме повече лекарства и по-малко храна по празниците

Българинът е купувал повече лекарства и по-малко храна, алкохол и цигари през празничния декември спрямо ноември, показват данните на НСИ.

В последния месец на 2015 г. нараства оборотът в търговията на дребно с с автомобилни горива и смазочни материали – с 5.2%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – с 3.8%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 3.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 2.7%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 1.0%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 0.5%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 0.2%.

Спрямо декември 2014 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2.7%.

През декември 2015 г. спрямо същия месец на 2014 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 16.2%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – с 10.8%, и търговията на дребно с разнообразни стоки – с 3.6%. Спад е регистриран в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 2.0%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 1.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 0.5%.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.