На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

Пазарували сме повече лекарства и по-малко храна по празниците

Българинът е купувал повече лекарства и по-малко храна, алкохол и цигари през празничния декември спрямо ноември, показват данните на НСИ.

В последния месец на 2015 г. нараства оборотът в търговията на дребно с с автомобилни горива и смазочни материали – с 5.2%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – с 3.8%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 3.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 2.7%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 1.0%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 0.5%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 0.2%.

Спрямо декември 2014 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2.7%.

През декември 2015 г. спрямо същия месец на 2014 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 16.2%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – с 10.8%, и търговията на дребно с разнообразни стоки – с 3.6%. Спад е регистриран в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 2.0%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 1.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 0.5%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.