Да те цакат с виртуална бира Най-странните приложения за смартфон с милиони потребители

САЩ готвят санкции за фирмите, които участват в „Северен поток-2“

Петрова нива събра хиляди родолюбци

Маримуртра – балкон, надвесен над морето На 50 години създателят на легендарната ботаническа градина напуска бизнеса и се отдава на хобито си

Владимир Путин: Енергетиката е един от приоритетите в сътрудничеството между Русия и Германия

Руби Роуз ще играе супергероиня лесбийка Тя е секси и обича да се татуира

Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

На 3 септември стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

120 дами и рицари тамплиери срещат 10-та си годишнина в Шумен Велик Приорат България приема 5-ма македонци

Ердоган е преизбран за председател на „Партията на справедливостта и развитието“

Пазарували сме повече лекарства и по-малко храна по празниците

Българинът е купувал повече лекарства и по-малко храна, алкохол и цигари през празничния декември спрямо ноември, показват данните на НСИ.

В последния месец на 2015 г. нараства оборотът в търговията на дребно с с автомобилни горива и смазочни материали – с 5.2%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – с 3.8%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 3.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 2.7%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 1.0%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 0.5%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 0.2%.

Спрямо декември 2014 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2.7%.

През декември 2015 г. спрямо същия месец на 2014 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 16.2%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – с 10.8%, и търговията на дребно с разнообразни стоки – с 3.6%. Спад е регистриран в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 2.0%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 1.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 0.5%.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.