Пенсионери остават без пари заради срив в системата на пощите

Опашки от пенсионери се извиха пред клоновете на пощите днес. Причината е блокирал сървър на „Български пощи”. Блокирането съвпада с първия ден, в който възрастните хора получават пенсиите си за месеца.

Днес от 10:00 часа сутринта временно прекъсна информационната система на „Български пощи” ЕАД, поради внезапна повреда в хардуерната конфигурация. В момента техническите екипи извършват ремонтни дейности, съобщиха от дружеството.

От там добавят, че очакват в кратки срокове функционалността на системата да бъде възстановена и поднасят извинения за причинените неудобства на нашите клиенти.

Подобен проблем възникна и на 7 януари, когато огромни опашки се образуваха пред пощенските станции в страната в първия ден, в който се изплащат пенсиите.

Причината отново беше срив на електронната система на пощите. Някои от възрастните хора не издържаха на чакането, стигна се и до припаднали.

Пенсиите започнаха да се изплащат с час и половина закъснение. Тогава от „Български пощи” съобщиха, че е изгърмяло техническото устройство на сървъра.

Коментари

Задължително поле