СДС незаконно обитавали сградата във Видин

Гневни кюрди замерят с картофи изтеглящите се американци в Сирия (ВИДЕО)

Психоложката Лариса Ренар отново идва у нас

Къщата на Яворов официално става собственост на Столичната община

Наша компания отива на финала на Startup World Cup с награден фонд от 1 млн. долара

Варна чака „Историческо величие“ Интерактивната изложба започва националното си турне в 27-те областни града

Eгипет показа грандиозна находка на 3000 години 30 запазени саркофага от Долината на царете

Президентът: Успешното партньорство на България с корпорация „Мейджи“ е пример за японските инвеститори

Повдигнаха обвинения на четирима души за убийството на журналиста Ян Куцияк и годеницата му

Арестуваха британец, крал от магазини за домашни потреби на Албиона

Мъж търси WC, намери труп

МФ: Българската икономика ще отбележи ръст от 3,4% тази година

Министър Танева в Добрич: До седмица предстои разплащане по de minimis за пчелите

Първи снимки от сватбата на Рафаел Надал

Къпането за кюстендилци остава 3 лева

Няма да поскъпнат услугите в Чифте баня – въпреки постановеното от административния съд решение, че комплексът не може да се продава, а само да се отдава на концесия, каза кметът на града Петър Паунов.

Само боядисването вътре по отделенията и кабините струва 38 хил. лева, а цялостен ремонт е немислим, след като съдът на този етап спира продажбата и средста не могат да бъдат осигурени. Билетът в прочутата баня остава 3 лева, така е от 2012 год. Толкова е и за чужденци, които обаче полват само вани. От фирмата, която стопанисва Чифте баня – Хигия ООД искали да вдигат входния билет, лично градоначалникът се противопоставил, твърдят от персонала. Пенсионерите плащат по 2,50 лв., като при мосечна абонаментна карта при 4 къпания се плащат само 3.

Както „Труд“ писа, с решение на минипарламента, Чифте баня, със застроена площ от 1 394 кв. м. и парк от 5,6 декара отпред беше обявена за продан с таен търг при първоначална цена от 1 026 000 лева. Последваха протести и шествия пред общината, а от БСП централата в града дори насрочиха референдум за спиране на продажбата.

Накрая спорът стигна до съда, като магистратите обявиха, че Чифте баня е паметник на културата и не може да се продава.

„В Кюстендил има живи хора, не паметници. То и джамията Фетих Мехмед е паметник, но се руши отвсякъде и сме назначили трета комисия за нея да набележи мерки за обезопясаването и. До сряда ще чакам писмени предложения от групите съветници по партии, предложения от самите граждани по съдбата на Чифте баня. Дали да се отдава, дали да се даде на концесия, дали да се тегли заем за ремонтирането и т.н.“, каза кметът Паунов.

Той е категоричен, че няма да подкрепи вдигане на данъците заради ремона на Чифте баня, каквито идеи и предложения има сред опонентите му. В момента скандалната Чифте баня не е полезна и концептуално за развитието на балнеоложкия модел, към който Кюстендил се стреми, заяви Паунов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.