Испанският шампион от София: Много съм щастлив с тениса, който играя

„Чувствам се специално, не само защото започнах прекрасно годината с две титли - заяви Роберто Баутиста Агут, първият шампион от турнира „Гаранти кози” в София. - Много съм щастлив с тениса, който играя. Наслаждавам се на всеки мач. Наистина играя добре.”
Испанецът призна, че основното му оръжие срещу финалиста Виктор Троицки (Сърбия) са били късите топки. „Направих много точки така - заяви Агут. - Виктор е страхотен защитник, стои повече на крайна линия. Затова използвах и късите топки.”
Лидерът в схемата обяви, че е разигравал сърбина на корта, но като испанец му е харесало. „Наслаждавах се на този мач повече, отколкото на предишните два - продължи Баутиста. - За да победиш, Троицки винаги трябва да играеш здраво, да се бориш за всяка точка, защото той тича много, отиграва доста топки. Когато печелиш, трупаш самочувствие. Ставаш по-спокоен и вземаш верните решения във важните моменти.”


С този успех Агут се изкачи в ранглистата и тази седмица на турнира в Ротердам ще стартира под № 17 в света.
А Григор Димитров се придвижи с една позиция до 27-а. При жените Цветана Пиронкова остава 93-та, Сесил Каратанчева е 115-а. Каратанчева не успя да преодолее квалификациите в Санкт Петербург, след като загуби в третия кръг от Тамира Пашек (Австрия) с 6:7, 4:6.


Същевременно тимът на САЩ се класира за плейофите на „Фед къп” - неофициалното световно отборно първенство, след победа над Полша с 4:0. Решителния успех донесе Винъс Уилямс, която се нуждаеше от час, за да срази Магда Линете - 6:1, 6:2. Така по-голямата от сестрите записа 19-и успех в отборния шампионат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт