Нападението на фермата край Устина заради субсидия от фонд "Земеделие"

Нападението над животновъдната ферма между Устина и Кричим било заради субсидия от фонд "Земеделие" от близо 10 000 лв.. Това е новата версия, по която разследващите тежкия случай с един убит и трима ранени работят.

Пред криминалистите собственикът на фермата Георги Котларов и тъстът му Димитър Кацаров, които са с черепно-мозъчни травми от ударите с колове, получени в мелето, разказали, че нападателите им били пратени от местен силов бос - Т. Д. с цел рекет след сплашване с побой. По този начин той искал Котларов да му прехвърли въпросната субсидия за стотината декара пасища и ниви с овес, които семейството им гледало.

Според фермера нападението от нощта на 7 срещу 8 февруари било второто за 2016 г. след първото, извършено по тъмно на 3 срещу 4 януари. 27-годишният ром от пазарджишкото село Аканджиево Петър Йорданов е загиналият мъж в екшъна край Устина, а с две прострелни рани в корема и ръката, със счупени крайници и тежка черепно-мозъчна травма, и с опасност за живота бере душа в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив 51-годишният му баща Йордан Петров.

Той се намира в реанимацията на КАИЛ след операция на червата и все още не е разпитан от разследващите. При двата извършени огледа на местопрестъплението криминалистите открили пистолет "Валтер" 38-ми калибър, с който било извършено убийството на сина и е прострелян бащата, бухалка, винкел и фенер. В близост до фермата пък е открит лекият автомобил "Форд Мондео", с който дошли от Аканджиево.

В Кричим, където Георги Котларов живее със съпругата си и двете им деца, са твърдо решени да събират подписка в подкрепа на известния фермер, ако от прокуратурата му бъде повдигнато обвинение. Той работел като контрольор към ВиК, а освен това развъждал коне от старата българска порода "ресак" и организирал традиционните надбягвания с колесници край Куртово Конаре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право