Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Гребеца от “Наглите” остава в затвора Отвлечен от бандата излиза предсрочно

Наши депутати ще ритат футбол с азерски От 2020 г. Получаваме азерски газ

Красен Кралев: Ще подготвим искане за частично изменение на плана за управление на Витоша

Първо издание на книга за Хари Потър беше откраднато във Великобритания

Себастиан Курц: На ЕС му липсва фокус по големите въпроси

Духът на Шотландия уловен в изложба

Назначиха трима заместник-директори на Националната следствена служба

МО: Военновъздушните сили изпълниха поставените задачи с необходимата ефективност през 2017

Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Благоевград, Ловеч, Пазарджик и Кюстендил без европари за ВиК мрежата

Областите Благоевград, Ловеч, Пазарджик и Кюстендил няма да могат да кандидатстват по ОП „Околна среда”, докато не минат процеса по консолидация за единен ВиК оператор. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след подписване на договор с министърът на околната среда и водите Ивелина Василева за подкрепа на ВиК сектора.
Тези, които не са част от реформата във ВиК няма да получават средства за инвестиции на водната инфраструктура“, допълни Павлова.

Според нея добрата новина е, че от 28 области в 16 има консолидирани дружества и избран ВиК оператор, както и няколко сключени договора. 8 области са заявили готовност за консолидиране и сключване на договор. От общо 265 общини – 242 са преминали процеса на консолидация и реформа. По думите й, за 14 от областите, които са били консолидирани е направена обществена поръчка и са избрани инвеститори. Министър Павлова допълни, че до края на 2017 г. се очаква да има регионални прединвестиционни проучвания.
„Новото в този програмен период е, че бенефициенти няма да бъдат общините по ОП „Околна среда”, а ВиК операторите, които ще носят отговорност за реализация на проектите“, поясни тя. Министър Павлова допълни, че ако реформата и проектите завършат през 2018 г. ще е огромен успех. По думите й, част от реформата е и изграждане на пречиствателни станции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.