Ненчев отрече да е забранявал на Доган да влиза във Военноисторическия музей

Министърът на отбраната Николай Ненчев отрече да е забранявал почетния председател на ДПС Ахмед Доган да участва в 10-та научна конференция по лидерство: Качества на личността и лидерски практики. Конференцията се проведе в представителната зала на Националния военноисторически музей.

Коментарът му идва след появилата се по-рано информация от Димитър Иванов, че на Доган е било забранено да стъпва на територията на музея.

Почетният прецедател на ДПС обаче не взе лично наградата си. От негово име я получи Станислав Анастасов, зам.-председател на ПГ на ДПС. 

“Ние живеем в свободна и европейска държава. Аз като министър на отбраната нямам право и никога не бих си помислил и позволил да ограничавам достъпа до обществени сгради и места в България на когото и да е било. Военноисторическият музей е прекрасно място за патриотично възпитание и почитане паметта на героите на България. Не би трябвало той да се използва като място за провеждане на събития, които разделят нацията“, заяви министър Ненчев, цитиран от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика