Каролев за скандала с еколозите: Това е групичка, която се издържа с псевдозелени проекти

„Това е една групичка, която събира пари от Европейския съюз, издържа се с псевдозелени проекти и по някаква причина не иска да се развива ски туризма у нас“, заяви в телефонно включване за бТВ Владимир Каролева по повод вчерашния скандал в столичния „Интерекспо център“.

В студиото на телевизията бяха Филип Цанов от „Природата за хората и регионите“ и Любомир Костадинов от WWF-България. Двамата опитаха да дебатират, но в крайна сметка се скараха и Цанов напусна студиото.

„Такива протести има навсякъде по света“, обясни Любомир Костадинов, който вчера беше основен участник в опита за провал на кръглата маса. Той определи реакцията на присъстващите представители на властта като невъздържана.

Преди да напусне, Цанов му отговори, че поведението на природозащитниците и саботажа им на дебата за развитието на зимният туризъм у нас е „пубертетско изпълнение“.

„Еколозите си правят такива изпълнения. Но този път имаше страшно много специалисти. Но тези природозащитниците нямат доводи и затова правят детинщини. Млади хора, това ли трябва да бъде поведението. Смятате ли, че е нормално, да влезе една шайка и да направи това. Все пак те си изкарват някакви пари, не са виновни“, обясни Цанов.

Владимир Каролев допълни, че според него акцията е била политическа пиар акция на „Зелените“.

„Това беше партийно мероприятие. Там беше Андрей Ковачев, бивш кандидат за кмет на София от „Зелените“, каза Каролев.

Коментари

Задължително поле