Забравете "Америка за България", на ход са бухалките на Ердоган

"Америка за България" даваше години наред щедри грантове на медиите на Иво Прокопиев и Стоянка Георгиева. Оказва се, че парите са дадени залудо. Достатъчно е да се проследи политиката на изданията, които доскоро, явно напълно незаслужено, се смятаха за рупор на политиката на Вашингтон. Оказва се, че Иво Прокопиев, Огнян Донев и Стоянка Георгиева само взимат парите на американците. Те вече са рупори на проислямистката политика на Реджеп Тайип Ердоган. Дали Вашингтон е наясно - едва ли.

Откакто Лютви Местан се укри в турското посолство, а след това беше отстранен от ДПС, той вече е любимец на горепосочените издания. И с просто око се вижда, че действията на доскоро критикувания от тях политик намират широко отразяване, при това вече в нова, положителна светлина. Местан, дясната му ръка и отявлен ислямист Хюсеин Хафъзов, както и останалите отцепници от ДПС, дават щедро интервюта за Дневник, Клуб Z и Медиапул. Главният мюфтия също се превърна в медийна звезда с поредица свои интервюта. А колко интервюта е дал за грантовите сайтове българският патриарх. Отговорът е лесен - нула. Щатните говорители на тези медии също се пращат с наръч опорни точки - изненадващо все в защита на Местан, респективно на Ердоган и водената от него ислямистка политика в Турция. И така, уж либералите, вече са в нова роля - защитават забрадките, медийната цензура и арестите на опозиционни лидери - все действия, заради които цивилизованият свят е настръхнал срещу Ердоган. Шизофренично, нали.

Медиите на Прокопиев, Донев и Георгиева толкова съвестно изпълняват новата си задача на българските бухалки на Ердоган, че дори от куртоазия не търсят друга гледна точка.

Забравете "Америка за България", новият господар на медиите на Прокопиев, Донев и Георгиева е в Анкара. Либералите вече са ислямисти. А следващият им господар може да е и самата "Ислямска държава". Всичко е въпрос на пари и интереси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари