Гуардиола може да дебютира в сблъсък с Моу

Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола може да подновят една от най-колоритните битки на ниво треньори в новия век още в предсезонните мачове през лятото.

Ако „Манчестър Юнайтед“ назначи Специалния за мениджър, един от първите му двубои ще е на 29 или 30 юли в Китай - контрола с „Манчестър Сити“, където вече сигурен за поста е Пеп.

Двамата имат 16 сблъсъка, като Гуардиола има 7 победи, 6 мача са завършвали наравно, а триумфите на португалеца са три.

Във всички срещи испанецът е водил „Барселона“, а Моуриньо - „Интер“ и „Реал“.

Контролата между „Сити“ и „Юнайтед“ е част от новата стратегия на Висшата лига за атака и на китайския пазар - един от малкото, все още не изцяло „в робство“ на английския футбол.

„Червените дяволи“ имат 108 милиона привърженици в най-многолюдната държава.

Луис ван Гаал, който води „Юнайтед“ в момента, отново се разлюти на пресконференция. Първо холандецът натърти, че не вярва неговият приятел Жозе да е разговарял с клуба зад гърба му.

После посочи с пръст Пол Скоулс, задето надъхвал феновете срещу него. Легендата редовно критикува яростно Ван Гаал от студиа на различни телевизии.

А Арсен Венгер призова феновете на „Арсенал“ да не бойкотират неделния мач срещу „Лестър“, ключов в битката за титлата.

Запалянковците се канят да излязат преди края масово, по примера на тези на „Ливърпул“ (10 000 напуснаха трибуните срещу „Съндърланд“) от миналата седмица, за да протестират срещу скъпите билети. „Арсенал“ държи най-високите цени в лигата, като за неделния мач има места по 92 лири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят