Нова Студена война започна между Русия и НАТО

Между Русия и НАТО е започнал нов период на Студена война. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев на Международната конференция по сигурността в Мюнхен.

Той подчерта, че никой не е предоставил доказателства за бомбардировки на цивилното население в Сирия от страна на руските сили и отбеляза, че между Русия и НАТО е започнал нов период на Студена война.

"Политическата линия на НАТО по отношение на Русия, по наши оценки, остава неприятелска и затворена. Можем да го кажем и по-рязко - всъщност ние се оказахме във времена на нова Студена война. Едва ли не всеки ден ни обявяват за най-страшната заплаха - ту за НАТО като цяло, ту за Европа, ту за Америка и другите страни. Понякога си мисля дали живеем в 2016 година или в 1962", коментира руският премиер.

Междувременно на същия форум генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи, че НАТО не иска Студена война с Русия.

Според него отношенията с Москва трябва да се градят „на отбрана и диалог". „Повече отбрана и повече диалог", подчерта Столтенберг.

Шефът на НАТО подчерта на конференцията в Мюнхен, че не смята Алианса за „лунатик, поел към конфликт с Русия". Той поясни, че Алиансът не се е отказал от проекта ЕвроПРО, който обаче не е насочен срещу Москва. Столтенберг е разговарял с руския министър на външните работи Сергей Лавров за възможно провеждане на Съвета Русия-НАТО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия