Прокуратурата протестира оправдателната присъда на Веселин Марешки

Гери Малкоданска кръсти сина си

Премиерът Бойко Борисов: Отнасяме се като добри стопани към България НСИ отчита бюджетен излишък от 1 921 млн. лв. за 2018 г., дългът на сектор „Държавно управление“ намалява до 22,3% от БВП

Смядово в траур за загиналото семейство при адската катастрофа край Омуртаг

Дженифър Лорънс се омъжи От сватбата й има само една снимка

Потрошиха джип на полицията във Видин

Военни иззеха невзривен боеприпас, открит край Пловдив

Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции Работата по второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършена в срок през 2020 г.

Паспортната дирекция с удължено работно време във връзка с предстоящите избори

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

Германия обмисля да изгради собствен космодрум

Арестуваха двама афганистански мигранти за изнасилване на непълнолетно момиче в София

Посланикът на Русия: „Балкански поток“ ще изведе руско-българските отношения на качествено ново ниво

Чавушоглу: Ако до 35 часа кюрдите не се оттеглят ще продължим с военните действия в Сирия

ВСС иска Сметната палата да провери съдиите с пари в КТБ

Ще поискаме Сметната палата да направи проверка за съответствие на подаваните от магистратите декларации и списъците от КТБ. Това каза пред журналисти председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров във връзка с проверката на произхода на парите на магистратите във фалиралата Корпоративна търговска банка.

„Комисията ще изиска от синдиците на банката оригиналните списъци, защото знаете, че в медиите се появяват различни информации. В продължение на дни и часове имаше промяна в имена и суми. След това ще видим от този списък кои са действащи магистрати. След като направим този филтър, ще предоставим тази информация на Сметната палата, като ще ги помолим да направят всъщност проверка за съответствие на подаваните от тези магистрати декларации“, поясни той.

Тодоров посочи, че когато поискат списъците от синдиците, ще ги помолят, ако е възможно да бъде направена разбивка по години, защото по думите му, магистратите декларират своето имущество за предходната година и ще е много трудно да се направи сравнение, ако няма тази предварителна разбивка.

„От информация в медиите научихме, че НАП са се самосезирали по случая. Ще установим контакт с НАП и ще поискаме, ако е възможно да ни предоставят информация. Ако Сметната палата констатира разминаване в декларациите на недеклариране или някакво разминаване, ще сезираме НАП“, добави още Ясен Тодоров.

Етичната комисия към ВСС не намира по никакъв начин за укоримо действие от страна на някой магистрат да има влог, депозит или някакви взаимоотношения с която и да е банка, коментира още той.

Според него се създавала ненужна медийна истерия, най-вече по отношение на влоговете на магистратите. Нямаме представа колко пари има вложени в тази банка, но със сигурност не на магистратите са най-многото вложени пари“, добави още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.