Давутоглу обвини Русия в тероризъм и заплаши с ответен удар

Турският премиер Ахмет Давутоглу обвини Русия, че се държи "като терористична организация" в Сирия, като заплаши с "изключително решителна" турска "ответна реакция", предаде АФП, цитирана от бТВ.

Ако Русия продължи да се държи като терористична организация, принуждавайки цивилното население да бяга, ние ще й противопоставим изключително решителна ответна реакция, заяви той на пресконференция по време на посещението си в Киев.

По думите му руска балистична ракета е поразила училище и болница в северния сирийски град Азаз, като е убила много цивилни, включително деца, предаде Ройтерс.

Русия и кюрдската милиция "Сили за защита на народа" са затворили хуманитарния коридор северно от сирийския град Алепо и целта на Москва е да остави на международната общност само две опции в Сирия: президента Башар ал Асад или Ислямска държава, каза Давутоглу.

Турция ще продължи да отвръща на "Силите за защита на народа", чиито позиции турската армия обстрелва през границата в последните дни, ако те продължат щурма срещу град Азаз, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия