Валентин Златев: Нямам отношение към фирмите за магистрала „Хемус”

Нямам отношение към казуса със спряната процедура за автомагистрала „Хемус”. Това заяви генералният директор на „Лукойл България” Валентин Златев на брифинг в Министерски съвет след срещата си с премиера Бойко Борисов.

„Аз мога да декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение към тези фирми. Не знам кой какво е правил, нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная. Но да се казва по слухове че някой е чул – декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение фактическо, нефактическо и т.н. към тези две фирми. Просто Златев и Пеевски са удобни имена.”, коментира Златев.

Той допълни, че не е обсъждал въпросът с премиера по време на срещата, защото не познава този казус и не се интересува от него.

Нямам отношение към този казус, не ме интересува и няма да го обсъждам повече, категорично заяви Валентин Златев.
Той допълни, че по слухове никога не е живял и няма да живее.
„Аз лично бих задавал други два въпроса „Как се прави поръчка при отсъствие на пари? и „Къде са тези 800 млн. лв., които трябва да се икономисат от АМ „Хемус”?” Това са по-интересни въпроси, а не слуховете кой с кого е свързан.”, заключи директорът на „Лукойл”.

Златев добави, че на срещата се е обсъждала сивата икономика в сектора, като бизнесът поставил две условия - да се прилага законът еднакво към всички и да се прекъсне нелоялната конкуренция.

Борисов разпоредил ресорните министри да направят проверка. Двамата със Златев ще се срещнат пак другата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес