Путин получава 76,67% от гласовете

И днес ще вали

На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Еврокомисията: Докладите за България и Румъния засега остават

Европейската комисия не е взела и не очаква да се вземе скоро решение за отделяне на Румъния от България по отношение на Механизма за сътрудничество и проверка, съобщава говорителят на институцията Мина Андреева, цитирана от Vesti.bg.

Изказването й е по повод думите на председателя на ЕК Жан Клод Юнкер, че се надява до края на мандата му да отпадне мониторингът, който Брюксел осъществява над Румъния в областите правосъдие, обществен ред и борба с корупцията. Ако това се случи, нашата страна ще остане единствената в ЕС, която под специален надзор.

„Председателят на комисията Юнкер нееднократно е казвал, че до края на мандата му Механизмът ще отпадне. На този момент няма взето друго решение и затова не може да има спекулации за взето решение сега или в бъдеще. И за двете страни се очаква още един доклад до края на годината”, заявява Андреева. Тя припомня, че механизмът е залегнал в договорите на България и Румъния за присъединяване към ЕС.

„Това е инструмент за отчитане на напредъка, постиган от двете държави по взаимно одобрен списък от показатели, като реформата на съдебната система и борбата с корупцията”, отбеляза Андреева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.