Черни кранове в полето точат гориво

Ведомствените бензиностанции да отговарят на всички изисквания, които са валидни за търговските вериги за горива. Това поиска Българската петролна и газова асоциация от премиера Бойко Борисов. Информирахме премиера за нелоялни практики, които спъват работата на фирмите, и настояхме да има равнопоставеност за всички участници на пазара, липса на двойни стандарти и върховенство на закона. Това каза председателят на асоциацията и генерален директор на „Лукойл България“ Валентин Златев след срещата в Министерския съвет вчера.

„Дейността на бензиностанциите се регулира с 16 режима. За тях има задължителни условия да бъдат поставени измервателни уреди и да бъдат онлайн свръзани с приходната агенция. В същото време ведомствените бензиностанции не отговарят на тези условия“, даде пример за двойните стандарти в сектора Златев. „В момента няма нито един трактор или комбайн на полето, но оборотите на тези бензионостанции не само че не са спаднали, но са се увеличили“, добави той.

Златев каза още, че няма нищо общо с фирмите, които трябваше да строят два лота от магистрала „Хемус“. „Нямам отношение към този казус, не ме интересува и няма да го обсъждам повече. Аз лично бих задал други два въпроса - как се прави поръчка при отсъствие на пари и къде са тези 800 млн. лв., които трябва да се икономисат от „Хемус“, каза Златев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес