Министър Маринов: Нямаме официална информация за инцидента във Великобритания

Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

Москов към депутатите от БСП: Пить надо меньше!*

„Послушайте думите на един от вашите основатели – Владимир Илич Ленин, който казва: Пить надо меньше! (Бел. ред: Трябва да се пие по-малко*).“

Така здравният министър Петър Москов се обърна към депутатите от БСП в заключителното си изказване по повод искания от опозицията вот на недоверие в неговия сектор. Това предизвика бурно недоволство в залата, а най-засегнати се почувстваха Таско Ерменков и Михаил Миков.

„Нерви, озъбени физиономии, плюнка“, наля още масло в огъня Москов. Наложи се парламентарната шефка Цецка Цачева да въдвори ред, като заплаши избраниците, че ако не утихнат, ще прекрати заседанието и ще трябва да го отработват в събота. Това поохлади малко страстите в пленарната зала.

Петър Москов обясни, че се е изправил на трибуната, за да изобличи 10-те лъжи, в които опозицията го обвинява като министър на здравеопазването.

„Първата лъжа в мотивите на вота на недоверие е нормативният хаос“, обяви той. „Аз разбирам какво казвате вие, но не сте подготвени – законодателни инициативи, огромно количество подзаконови актове, интердисциплинарни закони. За разлика от това, което вие правехте през 2013-2014 година, това може да изглежда на неподготвения мозък като хаос“, каза Москов.

Той ги попита дали знаят колко са законодателните действия в сферата на здравеопазването по времето на управлението на социалистите. „След като не си могъл да изработиш за година и половина нито един документ и два документа ти се струват хаос“, продължи Москов.

Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 19 февруари (петък) от 09.00 часа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.