Москов към депутатите от БСП: Пить надо меньше!*

„Послушайте думите на един от вашите основатели - Владимир Илич Ленин, който казва: Пить надо меньше! (Бел. ред: Трябва да се пие по-малко*).“

Така здравният министър Петър Москов се обърна към депутатите от БСП в заключителното си изказване по повод искания от опозицията вот на недоверие в неговия сектор. Това предизвика бурно недоволство в залата, а най-засегнати се почувстваха Таско Ерменков и Михаил Миков .

„Нерви, озъбени физиономии, плюнка“, наля още масло в огъня Москов. Наложи се парламентарната шефка Цецка Цачева да въдвори ред, като заплаши избраниците, че ако не утихнат, ще прекрати заседанието и ще трябва да го отработват в събота. Това поохлади малко страстите в пленарната зала.

Петър Москов обясни, че се е изправил на трибуната, за да изобличи 10-те лъжи, в които опозицията го обвинява като министър на здравеопазването.

"Първата лъжа в мотивите на вота на недоверие е нормативният хаос", обяви той. „Аз разбирам какво казвате вие, но не сте подготвени - законодателни инициативи, огромно количество подзаконови актове, интердисциплинарни закони. За разлика от това, което вие правехте през 2013-2014 година, това може да изглежда на неподготвения мозък като хаос", каза Москов.

Той ги попита дали знаят колко са законодателните действия в сферата на здравеопазването по времето на управлението на социалистите. „След като не си могъл да изработиш за година и половина нито един документ и два документа ти се струват хаос", продължи Москов.

Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 19 февруари (петък) от 09.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика