Москов към депутатите от БСП: Пить надо меньше!*

„Послушайте думите на един от вашите основатели - Владимир Илич Ленин, който казва: Пить надо меньше! (Бел. ред: Трябва да се пие по-малко*).“

Така здравният министър Петър Москов се обърна към депутатите от БСП в заключителното си изказване по повод искания от опозицията вот на недоверие в неговия сектор. Това предизвика бурно недоволство в залата, а най-засегнати се почувстваха Таско Ерменков и Михаил Миков .

„Нерви, озъбени физиономии, плюнка“, наля още масло в огъня Москов. Наложи се парламентарната шефка Цецка Цачева да въдвори ред, като заплаши избраниците, че ако не утихнат, ще прекрати заседанието и ще трябва да го отработват в събота. Това поохлади малко страстите в пленарната зала.

Петър Москов обясни, че се е изправил на трибуната, за да изобличи 10-те лъжи, в които опозицията го обвинява като министър на здравеопазването.

"Първата лъжа в мотивите на вота на недоверие е нормативният хаос", обяви той. „Аз разбирам какво казвате вие, но не сте подготвени - законодателни инициативи, огромно количество подзаконови актове, интердисциплинарни закони. За разлика от това, което вие правехте през 2013-2014 година, това може да изглежда на неподготвения мозък като хаос", каза Москов.

Той ги попита дали знаят колко са законодателните действия в сферата на здравеопазването по времето на управлението на социалистите. „След като не си могъл да изработиш за година и половина нито един документ и два документа ти се струват хаос", продължи Москов.

Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 19 февруари (петък) от 09.00 часа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика