Митрополит Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден

И Хърватия избира между Ф-16 и „Грипен“

Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Местим часовниците с час напред тази нощ

Усмивки от старите ленти Преди половин век автомобилните премиери също са зрелищни

Китай предупреди САЩ, че може да защити националните си интереси при търговска война

Служител на германско летище спря пиян пилот да се качи в самолета

Бомбаджия джихадист влиза в затвора за 34 години, за да учи Корана 18-годишният иракчанин заложил взрив в лондонското метро

Британският „Таймс“ твърди: И България гони руски дипломати

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Ивайло Московски: Загубите от гръцката блокада може да стигнат 10 млн. евро

До момента правителството няма точна справка за загубите от гръцката блокада на границата, но те могат да стигнат 10 млн. евро, колкото са били щетите при предишните протести на съседите ни през 2010 година. Това стана ясно от изявление на транспортния министър Ивайло Московски след редовното заседание на Министерския съвет днес.

След като бъдат изчислени загубите, ще се прецени и какви могат да са претенциите ни, каза още Московски.

Към момента гръцката страна е заявила, че има готовност границите да бъдат отворени за по-голям период от време – 48 часа. „Нашите превозвачи искат гаранция, че ежедневно ще се спазва това, което бе договорено предишния път и няма пак да затварят изцяло, както направиха последните два дни”, заяви транспортният министър.

Вчера вицепремиерът Меглена Кунева е докладвала като извънредна точка на Съвета по европейски въпроси ситуацията на гръцките граници. Отново са били обсъдени мерки, които Европейската комисия (ЕК) би могла да наложи. Московски се надява ЕК да глоби гръцката страна. „Ще направим всички постъпления към ЕК за нотифициране на наказателна процедура и ще настояваме това да се случи”, коментира той.

По-късно днес Ивайло Московски ще отпътува отново за границата. В момента договаря среща на място с областния управител на Серес, за да преценят какво е възможно да се направи. По думите му тази длъжност е избираема и някои от тези фермери, които блокират границата, са част от електората, който участва в избора на сереския областен управител. Затова министърът смята, че вероятно има възможност да им се влияе.

По отношение на Гърция той заяви, че проблемът е, че там няма държава. „Няма с кого да комуникираме, да преговаряме”, каза Московски, допълвайки, че от страна на държавните им органи има тотален отказ да се намесят в процеса. „Надяваме се от Брюксел да се получи някаква по-сериозна позиция”, заяви транспортният министър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.