Верижна катастрофа затвори тунел Топли дол на „Хемус“, има пострадали

10 000 лв. печалба от декар шафран

Монтана е пред грипна епидемия

Градският транспорт в София се движи нормално, трасетата са обработени срещу заледявания

Владимир Чуков: Турската офанзива в Сирия говори за преразпределение на влиянието

Дейвид Макалистър: България може да допринесе за решаване на спора между Атина и Скопие за името

МРРБ дава 4,1 млн. лв. за общи устройствени планове на общините

БЛС: Личните лекари нямат техническа готовност да се отчитат с касови бележки през НЗОК

Британец спря Григор Димитров на четвъртфинала в Мелбърн Българският тенисист загуби от Кайл Едмънд в четирисетов мач

Ресторант изгоря в София

МВФ: Петролът ще поскъпва заради намаляването на добивите, договорено от Русия и ОПЕК

Северна Корея ще проведе военен парад преди зимната Олимпиада в Пьончан

Руски изтребители тренираха въздушен бой в стратосферата

Фейсбук: Социалните мрежи могат да са опасни за демокрацията

Започва Световният икономически форум в Давос

Завод за 6 милиона лева строят швейцарци в Монтана

Първа копка на нов завод направи в Монтана зам.-министърът на икономиката Любен Петров. Предприятието – собственост на швейцарската фирма „Палемонтех“ ЕООД, ще произвежда метални и мрежести палети.

В предприятието ще бъдат инвестирани 6 млн. лева и ще бъдат разкрити 100 работни места. Швейцарската фирма нае стар цех в областния град в Северозапада още през 2013 г. и започна производство на палети за износ с 26 работници. През 2014 г. дружеството закупи парцел от 30 дка на територията на Технологичния парк край Монтана, където ще бъде издигнат новия завод.

„ Ще построим производствено хале, сграда с офиси и складове върху площ от 5600 кв. м. . Целта ни е да създадем едно модерно предприятие, което да отговаря на най-високите световни стандарти. В него ще работят 100 души. Стойността на инвестицията заедно със сгради и съоръжения е 6 млн. лева!”, заяви собственикът на дружеството Андре Урих. Той благодари на правителството и община Монтана за помощта.

Швейцарската фирма вече води разговори за разкриване на паралелка по металообработване в Техническата гимназия в града, която да подготвя квалифицирани кадри за завода и други предприятия в региона. „Всяка инвестиция в Северозападна България за нас е една победа. Тя е положителен сигнал и към други инвеститори и част от реализация на програмата на правителството за възраждане на този край от страната!”, каза зам. министърът на икономиката Любен Петров.

Той призова местните управи да използват възможностите на оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност”, за да привличат инвестиции и разкриват работни места. Общините да предоставят свои терени за изграждане на индустрални паркове с помощта на националната компания „Индурстиални зони”, препоръча още зам. министърът.

Технологичният парк край Монтана, в който ще бъде новия завод, се простира върху площ от 90 дка. Той бе създаден с 1 млн. лева европейски средства. Три фирми вече са закупили терени в парка за строеж на производствени и търговски комплекси. От сделките в касата на община Монтана влязоха 900 000 лева, а общата инвестиция на дружествата е за над 10 млн.

йл Nov_zavod_Montana1,2,3 -Зам.министър Петров

счупи бутилката шампанско в багера чак след третия опит.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.