На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Завод за 6 милиона лева строят швейцарци в Монтана

Първа копка на нов завод направи в Монтана зам.-министърът на икономиката Любен Петров. Предприятието – собственост на швейцарската фирма „Палемонтех“ ЕООД, ще произвежда метални и мрежести палети.

В предприятието ще бъдат инвестирани 6 млн. лева и ще бъдат разкрити 100 работни места. Швейцарската фирма нае стар цех в областния град в Северозапада още през 2013 г. и започна производство на палети за износ с 26 работници. През 2014 г. дружеството закупи парцел от 30 дка на територията на Технологичния парк край Монтана, където ще бъде издигнат новия завод.

„ Ще построим производствено хале, сграда с офиси и складове върху площ от 5600 кв. м. . Целта ни е да създадем едно модерно предприятие, което да отговаря на най-високите световни стандарти. В него ще работят 100 души. Стойността на инвестицията заедно със сгради и съоръжения е 6 млн. лева!”, заяви собственикът на дружеството Андре Урих. Той благодари на правителството и община Монтана за помощта.

Швейцарската фирма вече води разговори за разкриване на паралелка по металообработване в Техническата гимназия в града, която да подготвя квалифицирани кадри за завода и други предприятия в региона. „Всяка инвестиция в Северозападна България за нас е една победа. Тя е положителен сигнал и към други инвеститори и част от реализация на програмата на правителството за възраждане на този край от страната!”, каза зам. министърът на икономиката Любен Петров.

Той призова местните управи да използват възможностите на оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност”, за да привличат инвестиции и разкриват работни места. Общините да предоставят свои терени за изграждане на индустрални паркове с помощта на националната компания „Индурстиални зони”, препоръча още зам. министърът.

Технологичният парк край Монтана, в който ще бъде новия завод, се простира върху площ от 90 дка. Той бе създаден с 1 млн. лева европейски средства. Три фирми вече са закупили терени в парка за строеж на производствени и търговски комплекси. От сделките в касата на община Монтана влязоха 900 000 лева, а общата инвестиция на дружествата е за над 10 млн.

йл Nov_zavod_Montana1,2,3 -Зам.министър Петров

счупи бутилката шампанско в багера чак след третия опит.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.