Чистачките от аерогарата чакат премиера с баница, той им благодари от Брюксел

Чистачките от Летище „София“ в момента очакват завръщането на премиера Бойко Борисов от Брюксел, където той участва в заседанието на Европейския съвет . Служителките искат да му благодарят с баница и букети, защото днес спря обществената поръчка, с която Министерството на транспорта планираше да назначи нова фирма за почистването на терминалите.

Министър-председателят се чу по телефона с една от недоволните работнички и след разговора с нея издал заповедта за анулиране на тръжната процедура.

За съжаление на събралите се премиерът няма да се прибере тази вечер от белгийската столица, но ще се включи в жива видеовръзка, за да говори със служителките.

По-рано днес в Брюксел Борисов разказа какво е станало:

„Обществената поръчка вече е спряна. Няма значение дали ми се е обадила чистачка – всеки може да говори с мен. Пратих министър Ивайло Московски и други хора да проверят чистотата на аерогарата и след това да спрат поръчката. Ако някъде има съмнение, че нещо не е както трябва, ще има още спрени. Сега това се прави бързо. Но съм възложил на Томислав Дончев регистър на всички поръчки – начин на финансиране, критерии, пари – всичко това да се извади в електронен сайт и който иска, да може да проверява. Така, ако има нещо, ще се реагира навреме“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини