Оланд: Възможна е война между Русия и Турция

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че ескалиращото участието на Анкара в сирийския конфликт създава опасност от война между Турция и Русия. "Турция се намесва в Сирия. Има риск от война", заяви Оланд пред "France Inter radio". Той допълни, че въпросът ще бъде обсъден от Съветът за сигурност.

Френският президент заяви още, че ще направи това, което е необходимо, за да запази Великобритания в Европейския съюз. "Ще направя каквото е необходимо, за да запазя Обединеното кралство в Европа, но при условие, че Европа все още може да се движи напред", заяви френският президент.

По темата за исканията на Великобритания за реформи в ЕС Оланд посочи, че не може да има специални правила за Лондонското Сити.

Една от целите на Камерън в преговорите е да се гарантира, че Лондонското Сити (финансовия център на столицата) няма да бъде обвързано с правилата на зоната с единна европейска валута.

Британският премиер е изправен пред опозицията на източноевропейските страни като Полша относно плановете си за ограничаване на достъпа на мигрантите до социални преимущества.

Той също трябва да се справи с конфронтацията с Франция и Белгия заради твърденията му, че Великобритания не се ангажира с все по-тесен съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия