Мозъчен оток е убил 17-годишното момиче от с. Церово

Мозъчен оток, вследствие на остра вирусна инфекция, е убил 17-годишното момиче от с.Церово което внезапно почина в кафене, в неделя по обяд.

Според аутопсията пневмонията нанесла поражения на белия дроб, които предизвикали задушаване и последвал гърч. Установен е и мозъчен оток, който е причина за смъртта, настъпил пак вследствие на усложнената вирусна пневмония, казват лекарите.

Трагедията се разигра в неделя по обяд, когато изведнъж Кадифка се почувствала зле докато пиела кафе с приятел. Тя припаднала, глътнала си езика. Хора наоколо и оказали помощ, извадили и езика, викнали линейка, но когато дошли лекарите само констатирали настъпилата смърт. Първоначалната версия бе,че момичето има алкохолно отравяне,защото било на купон предната вечер. Аутопсията е установила малко количество алкохол в кръвта,но причината за бързия, фатален изход е пневмонията.Кадифка не се е оплаквало преди това, затова и не е лекувана, казаха нейните приятелки.

От полицията са категорични, че няма данни за злоупотреба с алкохол от девойката и от нейните приятели и няма да се образува дознание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини