Намериха изчезналия млад миньор в Бобов дол

Изчезналият на 19 февруари т.г. миньор от Бобов дол Георги Кирилов /25 г./, е намерен в късната вечер в неделя, съобщиха от полицията.

Бащата на младежа Кирил Кирилов, бившо ченге, се обадил в 21,40 ч. и съобщил, че синът му е намерен в изоставена къща в града - здрав и в сравнително добро състояние. Бил много уплашен и трудно разговарял, казали близките му.

Като се съвземе, миньорът, който работи в рудник Бабино, ще бъде разпитан обстойно за причините за изчезването и премеждията, които е преживял, каза шефът на областната дирекция на полицята ст. инспектор Елиан Стамболийски.

Коментарите в Бобов дол по случая са противоречиви. Една от версиите е, че мъжът е бил заплашен от сутеньори заради момиче, негова приятелка от близкото село, която учи в бобовдолската гимназия. Девойката заминала при майка си и сестра си в Гърция, а там сводници я принуждавали да проституира. Георги искал да я прибере и тя да продължи да учи. Това обаче пречело на бизнеса на сводниците, които го предупредили "да не се занимава с момичето".

Важното е, че всичко приключи добре, момчето е здраво, каза кметицата на Бобов дол Елза Величкова /ЛИДЕР/. По случая е започнало разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини