Лекарите от болницата в Ловеч с ултиматум: Ние или ръководството

Протестиращите медици от МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ в Ловеч поставиха ултиматум, че ако не бъдат изпълнени исканията им и ако до пет дни прокуристът на ловешката болница доктор Снежина Митова и целият Съвет на директорите не подадат оставки, те самите ще депозират колективна молба за напускане и ще направят жива верига.

Както "Труд" писа лекари, медицински сестри, специалисти от болницата в Ловеч излязоха на протест заради тежкото финансово състояние на лечебното заведение и предвижданите структурни промени. Те са недоволни и от планираното от ръководството преструктуриране и сливане на отделения, което ще доведе и до съкращаване на персонал. Много граждани ги подкрепиха на протест пред здравното заведение.

КНСБ и КТ "Подкрепа" подкрепят протестните действия на служителите на МБАЛ - Ловеч.

Медиците в декларация заявиха пет искания - оставка на прокуриста и Борда на директорите, назначаване на нов борд, огласяване на резултатите от Изпълнителна агенция "Медицински одит" към Министерството на здравеопазването, запазване дейността и структурите на лечебното заведение, назначаване на д-р Донка Минкова за изпълнителен директор.

На пресконференция, която бе предварително насрочена за днес, прокуристът д-р Снежина Митова заяви, цитирана от БТА, че още днес по електронен път ще депозира своята оставка в министерството. Д-р Тихомир Бенев припомни, че като член на борда е подал оставка още на 30 юли 2014 г., но чака решение.

Стана ясно, че следващото изборно заседание на борда на директорите е насрочено за 12 май.

Според мнението на Снежина Митова голяма част от хората, които протестират, са недоволни от това, че дейността ще се осъществява под погледа на двама или трима лекари и ще им бъде нарушен комфортът да извършват извънболнична дейност в рамките на работното си време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве