Ботьо Ботев: Обирджиите от мола са нагли и брутални, възможно е да се стигне до тежки инциденти

Обирджиите от столичния мол, които вчера нападнаха инкасо автомобил, са нагли, брутални и с прекалено самочувствие, а грабежът се отличава от други, които са станали преди. Това каза бившият шеф на отдел убийства в МВР Ботьо Ботев пред БТВ.

По думите му, за щастие грабежът този път се е разминал без жертви, но е възможно при следващи случаи да се стигне до тежки инциденти.

Много е възможно да има информатор, който дава конкретна информация, свързана с онова, което се превозва, привичките на служителите, предположи той.

На това място и при такава обстановка един случаен инцидент би дал възможност да се блокират изходи и тогава обирджиите остават в капан, коментира още Ботев.

По думите му не по-малко от 5 минути са били необходими, за да се осъществи грабежът.

Според него множеството камери на мястото не са притеснили обирджиите. Камерите са си камери – биха дали фигура, ръст и нищо повече, заяви експертът.

Писмото с куршум до премиера Бойко Борисов не трябва да се подценява, коментира още той. Всяко подценяване води до неприятни и тежки последици. Когато се получава подобен сигнал, трябва да се отработва напълно и професионално, посочи още Ботьо Ботев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини