На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

670 фирми от 29 държави на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм в Пловдив

35 световни, европейски и за българския пазар новости участват в конкурса за иновации

Над 670 фирми от 29 държави ще вземат участие във второто издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от сряда до неделя в Международния панаир в Пловдив.

Бизнесът от областта на селското стопанство, винарската и хранително-вкусовата индустрия и свързаните форми на туризъм откри печеливша платформа, на която да демонстрира своите постижения. Сред участниците са фирми от 4 държави повече от 2015 г., производители и дистрибутори от над 170 бранша, съпътстващата програма включва 48 събития, а очакванията са, че броят на посетителите от България и чужбина ще надхвърли 30 000 души. Второто издание на мегафорума включва 7 изложения и е доста по-мащабно от първото. 65% повече са чуждестранните фирми на селско-стопанската изложба „Агра“, а ангажираните от тях експозиционни площи са се увеличили двойно. С 50% се е увеличил интересът от страна на чуждестранни компании към „Винария 2016“, на която се завръщат и известни български изби. Най-голям подем се забелязва на международна изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“, където за пръв път има официално участие на Индия, броят на фирмите е скочил 4 пъти, като новите изложители са 160, а още 50 компании възобновяват участието си. Заради огромния интерес значително е разширен Градът на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, храни и гурме специалитети от участници на „Винария“ и „Фудтех“. Съвместното провеждане на изложенията има за цел да обхване цялата верига от нивата до трапезата, като се акцентира на висококачествените храни и напитки. Представя се концепция за развитие на бизнеса, като всичко е събрано на 1 място – от способите за обработка на земя през технологиите и машините до производството и предлагането на вино и храни.

35 най-авангардни разработки ще се борят за отличията в конкурса за иновации в 10 раздела, представени на „АГРА“, „ВИНАРИЯ“ и „ФУДТЕХ“. В надпреварата тази година участват 35 новости – 11 световни, 6 европейски и 16 за българския пазар, представени от 30 фирми и научни институти. По-интересни световни новости са две на Института по овощарство в Пловдив – технологията за отглеждане на орех на Института по овощарство в Пловдив чрез използване на нови принципи при резитбата за формиране и плододаване на дърветата и първият български сливово-кайсиев сорт „Стендесто“. Други любопитни иновации са брашно от коприва, единствената месодайна порода кози в света „Боер“, новият роден сорт зимна пшеница „Гизда“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.