"Юве" и "Байерн" оставиха всичко за реванша след луд мач и 2:2 в Торино

„Ювентус“ и „Байерн“ (Мюнхен) завършиха 2:2 в луд първи 1/8-финален мач от Шампионската лига. Гостите поведоха с 2:0 след голове на Мюлер и Робен, но „Юве“ се съвзе след почивката и остави жива интригата за реванша с попадения на Дибала и Стураро.

Само след 30 секунди игра нападателят на „Юве“ Марио Манджукич отправи изстрел, но той бе слаб и не затрудни Мануел Нойер. Байерн отговори три минути по-късно, когато бившият футболист на „бианконерите“ Артуро Видал шутира мощно, но Буфон успя да отрази удара му. Отново пред Манджукич се откри шанс да стреля, този път от по-удобна позиция, но хърватинът прати топката встрани от вратата. В следваща атака „Байерн“ пропусна златна възможност да поведе, след като Левандовски и Мюлер се засуетиха пред вратата на домакините. Нова стабилна намеса на Буфон след удар на Бернар не позволи на гостите да отбележат. Все пак „Байерн“ поведе в резултата минута преди почивката. Робен центрира отдясно, Коста отклони към вратата, където Бардзали изчисти топката право на крака на Томас Мюлер и нападателят не сгреши за 1:0.

Нещата за домакините се влошиха още повече 10 минути след началото на второто полувреме, когато гостите се разписаха отново. Ариен Робен финтира няколко защитници на „Ювентус“, стреля силно в десния ъгъл на Буфон и не остави никакви шансове на вратаря. Отговорът на италианците не закъсня и Пауло Дибала успя да се разпише в 62-ата минута след извеждащ пас на Манджукич. Хуан Куадрадо пропусна да направи резултата 2:2, останал очи в очи с Нойер, но стреля във вратаря. Това обаче успя да стори влезлият като резерва Стефано Стураро в 76-ата минута. Халфът успя да завърши по перфектен начин комбинация с едно докосване между Погба, Манджукич и Мората. „Юве“ натисна до края на мача в търсене на пълен обрат, но удари на Погба и Бонучи не намериха целта.

По този начин двата отбора ще трябва да решат спора на реванша в Мюхнен, като все пак немците са с едни гърди напред, заради двата гола на чужд терен.

В другия мач снощи "Барселона" победи като гост "Арсенал" с 2:0, като двата гола отбеляза Меси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят