БТР превзема Европа с 11 концерта

Тази година група БТР ще отбележи 23 години на родната музикална сцена. Три месеца след турнето на групата в САЩ, сега предстои и европейска обиколка, която предвижда 11 концерта в Австрия, Германия, Швейцария, Белгия, Холандия и Великобритания. Това стана ясно от думите на фронтмена на бандата Атанас Пенев в сутрешния блок на Bulgaria on air.

По думите на Наско срещата с българи в чужбина е винаги много сантиментална:

"Факт е, че нито един българин в чужбина не се асоциира по някакъв начин с някого от политиците, не зависимо кои са били на власт през годините. Хората се асоциират с футболистите ни през 94-та година, с актьори, певци, групи... От личен опит знам, че най-добрите посланици на една държава са нейните изявени спортисти, артисти и музиканти", коментира фронтменът.

Музикантът разказа и за съвместната песен на групата с Мариана Попова - "Несбъдване". Идеята за песента назрявала от години, докато най-накрая двамата не се решили да я запишат. Наско обаче за миг не се съмнявал, че парчето ще е успешно.

"Спокойно можем да зачислим рок музиката към класическата музика, защото тя е непреходна. Тази музика говори много на хората, които я слушат. Това не е тип музика, която просто ей така ти минава покрай ушите", каза още Наско.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес