Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Рекламират българския туризъм в Държавната дума на Русия

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще представи България като целогодишна туристическа дестинация в руската Държавна дума. Страната ни е една от малкото държави, които ще имат тази възможност и единствената от региона, които са получили покана за участие в парламентарните изслушания в Долната камара на Федералното събрание. На него ще присъства и председателят на Думата Сергей Наришкин. Изслушването ще се състои на 25 февруари (четвъртък) в рамките на работно посещение на българския министър в Москва.

Дебатите се провеждат със съдействието на Федералната агенция по туризъм и с участието на депутати, представители на министерства и отраслови организации, които са пряко свързани с туристическата индустрия. Целта е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления като България, Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия, Доминиканската република. В слушанията ще участват всички заинтересовани страни.

Същия ден, ще се проведе и кръгла маса за развитието на българо-руските отношения в областта на туризма. От руска страна в работата на кръглата маса ще участват ръководителят на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе, представители на федерални отраслови администрации, организации за икономическо сътрудничество, туристически сдружения и компании, търговско-промишлени палати, синдикалисти, учебни заведения и др.

Русия е сред водещите пазари за българския туризъм, като за 2015 г. България е посетена над 485 хил. нейни граждани (пета позиция от всички генериращи пазари за българския туризъм). Руските туристи през последното лято са били близо 400 хил. души, което представлява 10% дял в общия туристопоток, а приходите от посещенията им само през летния сезон са около 400 млн. лв. Данните показват, че над 70% от руските граждани пътуват до България за почивка и отдих, а над 300 хил. руснаци имат недвижими имоти в нашата страна.

Министерството на туризма полага последователни усилия за насърчаване на туристопотока от Руската федерация. Поредна крачка в тази посока е двустранната кръгла маса в Москва. Тя е реципрочно продължение на българо-руския форум за сътрудничеството в туризма, който се проведе през ноември 2015 г. в София. Участие в него взеха представители на над 100 институции, неправителствени организации, туристически компании и медии от двете страни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.