Валери Симеонов: НФСБ иска задължителна казарма, а не списъци с резервисти

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов настоява за въвеждането на задължителна казарма. Депутатът подчерта, че задължителната военна повинност е залегнала като програмен приоритет на партията му и контрира военния министър Николай Ненчев за решението му да изготвя списъци с резервисти за армията.

"Какво значи предлаганият отчет, ние искаме задължителна казарма, а не статистика. Казармата си е казарма, всеки мъж е длъжен да охранява своята суверенна държава. Армия трябва да има", заяви за Bulgaria on air Симеонов.

Според лидера на НФСБ в момента има потенциална опасност за страната ни, а опасността идвала от поведението на Турция спрямо Сирия и Гърция – провокации с нарушаване на акваторията и въздушното й пространство.

"При такъв съсед няма как да нямаме армия. Турция от десетилетия се меси, тя непрекъснато се опитва да извършва действия, с които да приобщи турскоговорящите у нас, било то с религия или пък с провокации, като евентуална пета колона за откъсване на територии от България. Русия също се меси, тя си прокарва своето влияние по много различни начини, една от тях е чрез партии – „Атака“ е прорурска партия, ДПС – също", смята Симеонов.

Коментари

Задължително поле