Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Подвижна каса вдига с 10% събираемостта на местните данъци в община Кюстендил

Подвижна каса ще мине за поредна година през март и април през 71-те съставни села на община Кюстендил, за да улесни данъкоплатците по места в издължаване на местните данъци, каза зам.-кметът по финансите Надя Каратова. Ефектът е доказан, събираемостта на налозите с мобилна каса се увеличава с около 10%, добави тя.

През 2014 г. екипите от водач на общинската кола, охранител и финансист събрали около 22 хил. лева, а за 2015-а сумата скочила на около 25 хил. лева. Сега се прогнозира да постъпят в хазната 29-30 хиляди лева.

Обикновено живеещи по други градове и райони на страната се връщат в деня за плащане на данъците за селото, където е имотът им, и се издължават. Кметовете на селата определят графика на посещение на мобилната каса.

С подвижната каса се дава възможност данъкоплатците да се възползват от 5-процетното намаление в размера на налозите, валидно до първия работен ден на май т.г. включително. Идеята е живеещите по селата да спестят от транспортни разходи, ако пътуват заради местните данъци до гишетата в града. В някои случаи за 5-6 лева данъци и такси при пътуване до боластния град трябва да се плати повече за билет за автобуса, казват кметове. Пести се и време за работа по къра.

61 000 уведомителни съобщения ще изпрати общината до данъчно задължените лица, каза. зам.-кметът Каратова пред репортери. До вчера са изпратени около 43 000 известия – останалите ще стигнат до адресатите до 29 февруари. Кампанията по събиране на местните налози започва от 1 март. В самите съобщения са описани дължимите суми за три вида местни приходи – данък за недвижими имоти, такса за битови отпадъци и данък за превозните средства. При наличност се включва и патентен данък. В съобщенията са упоменати и стари задължения към общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.