Косово започна подготовка за демаркация на границата със Сърбия

Ремонтиран път вдигна скоростта през село

Вълните не пощадиха и Слънчевото бунгало Разрушено е укрепването на басейна на властта

Макаров ни обеща помощ за паметниците

Папа Франциск призовава католиците на борба срещу сексуалните посегателства

МВР залови банда малолетни крадци, обирали кафе автомати

Тежка катастрофа затвори пътя Бургас–Поморие

Ученик е задържан под стража за наркотици

Започва укрепване на ската над срутищата по пътя за Рилски манастир

Катастрофа затвори лента на магистрала „Струма“

От петък до неделя са установени 10 735 нарушения на пътя в цялата страна Отнети са 160 свидетелства за управление на МПС

Москва хока САЩ заради Сирия Лавров: Вашингтон пречи на връщането на бежанци

„Реал“ с антирекорд по посещаемост

Започна изграждането на спортно игрище в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград

Община Варна събра 33 000 лева от такса „домашен любимец“

Подвижна каса вдига с 10% събираемостта на местните данъци в община Кюстендил

Подвижна каса ще мине за поредна година през март и април през 71-те съставни села на община Кюстендил, за да улесни данъкоплатците по места в издължаване на местните данъци, каза зам.-кметът по финансите Надя Каратова. Ефектът е доказан, събираемостта на налозите с мобилна каса се увеличава с около 10%, добави тя.

През 2014 г. екипите от водач на общинската кола, охранител и финансист събрали около 22 хил. лева, а за 2015-а сумата скочила на около 25 хил. лева. Сега се прогнозира да постъпят в хазната 29-30 хиляди лева.

Обикновено живеещи по други градове и райони на страната се връщат в деня за плащане на данъците за селото, където е имотът им, и се издължават. Кметовете на селата определят графика на посещение на мобилната каса.

С подвижната каса се дава възможност данъкоплатците да се възползват от 5-процетното намаление в размера на налозите, валидно до първия работен ден на май т.г. включително. Идеята е живеещите по селата да спестят от транспортни разходи, ако пътуват заради местните данъци до гишетата в града. В някои случаи за 5-6 лева данъци и такси при пътуване до боластния град трябва да се плати повече за билет за автобуса, казват кметове. Пести се и време за работа по къра.

61 000 уведомителни съобщения ще изпрати общината до данъчно задължените лица, каза. зам.-кметът Каратова пред репортери. До вчера са изпратени около 43 000 известия – останалите ще стигнат до адресатите до 29 февруари. Кампанията по събиране на местните налози започва от 1 март. В самите съобщения са описани дължимите суми за три вида местни приходи – данък за недвижими имоти, такса за битови отпадъци и данък за превозните средства. При наличност се включва и патентен данък. В съобщенията са упоменати и стари задължения към общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.