Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Горанов ще пита синдиците кои са изкупили цесиите в КТБ

Финансовият министър Владислав Горанов ще отправи питане към синдиците на КТБ дали могат да бъдат обявени имената на лицата, които са изкупили вземания от вложители във фалиралата банка. Това обяви Горанов по време на парламентарния контрол в отговор на питане на депутата от Реформаторския блок Петър Славов.

Славов посочи, че в изнесените списъци от синдиците са посочени имената само на тези, които са сключили цесии или прихващания, но не са отразени имената на хората и фирмите, с които са направени сделките.

Синдикът на КТБ е оповестил физическите и юридическите лица, които са прехвърлили вземанията си след затварянето на банката, обясни Горанов.

По думите му в отделни списъци са събрани лицата, които са поискали цесия след поставянето на банката под специален надзор. Финансовият министър обясни, че според закона изрично се казва какво може и какво не може да публикува синдикът. Горанов посъветва Славов да предприеме законодателна инициатива и да разшири рамката т.е. в бъдеще да разкриват допълнителна информация.

Видяхме как се появиха грешки в списъците на синдиците от КТБ, опонира Славов. Според него няма нужда от законова промяна. Депутатът поиска да знае дали веригата между цедента и цесионер има и други лица. Такива лица попадат в предмета на закона. Не стана ясно дали посочените лица са изкупували земания и след това са ги цесирали или са едновременно събирали вземания и са ги цедирали от свое име, подчерта Славов.

Има аргументи в това, което казвате, но право на синдиците е да тълкуват закона. Готов съм да отправя нов въпрос към синдиците след вашето пояснение, добави Горанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.