Отново издирват избягал шофьор, блъснал жена в Стара Загора

За втори път в рамките на един месец в Стара Загора шофьор блъсна пешеходка и избяга. За щастие този път пострадалата е без опасност за живота.

Инцидентът е станал в четвъртък около 21,40 часа на кръстовището между ул."Братя Жекови" и бул. "Митрополит Методи Кусев". 50-годишна жена е пресичала булеварда, когато неизвестен шофьор я блъска при опит да завие наляво по същата улица, след което напуска местопроизшествието. За съжаление и в този случай пострадалата не е успяла да види дори марката на автомобила, нито номера.

Жената е ударена с предната лява част на автомобила. Тя е получила комоцио, има травма на главата, охлузвания и натъртвания на лява ръка. Настанена за лечение в Университетска болница в Стара Загора, без опасност за живота.

Междувременно продължават опитите за установяване на автомобила, с който бяха пометени две сестри на пешеходна пътека край автогарата в Стара Загора.

"В момента заснетото от близките камери, заснели катастрофата са изпратени в София на външни за системата специалисти, които се опитват да изчистят кадрите, за да се установи поне марката на автомобила", съобщи директорът на областната дирекция на полицията старши комисар Иван Чолаков. До момента въз основа на показанията на свидетели криминалистите са разследвали три марки коли.

"Проверени са стотици автомобили. Установени са няколко свидетели, за съжаление само един от тях може да помогне за установяване на конкретната марка на автомобила", добави старши комисар Чолаков. Изрази и разочарование от реакцията на гражданите, които не съдействали на органите на реда. "За съжаления първоначалната реакция на всички е да бягат от ситуацията", каза Чолаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини